MENU

Magyarország és 6 külföldi ország részvételével szombaton, 2023. január 21-én kezdődik Nyíregyháza nyílt fedettpályás versenye a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban.

A verseny rendezője a Nyíregyházi Sportcentrum, a Magyar Fedettpályás Bajnokságra és a Fedettpályás Európa Bajnokságra való felkészülést szolgálja.

Az Atlétikai Centrum mint helyszín, kiváló lehetőséget biztosít nemcsak a magyar, hanem a környező országok versenyzői számára is. A felkészülési versenyek sorában a nyíregyházi verseny az első a MASZ versenynaptárában, ennek, valamint a pálya biztosította lehetőségeknek köszönhető a nagyszámú nevezés.

Az előzetesen elküldött nevezésszám 385, amely 37 magyar egyesület és 6 külföldi ország (Szlovákia, Szlovénia, Dánia, Románia, Macedónia, Ukrajna) atlétájának indulási szándékát jelzi.

A versenyszámok közül a legnépszerűbbek a futószámok, 60m-es síkfutásban a férfiaknál 57 fő, a nőknél 53 fő indul. ugyancsak sokan készülnek 200m-re, valamint 800m-re is. Az utóbbi versenyszámban a férfiaknál magyar csúcsjavítás várható.

A versenyek 12.00 órakor kezdődnek a női 60m-es síkfutás, a női súlylökés, valamint a férfi távolugrás versenyszámaival.

Vas László