MENU

Nyíregyházán készül Kozák Luca. Az EB érmes atlétát január 9-én választották meg az év női sportolójának. A gátfutó jelenleg az Atlétikai Centrumban tréningezik. 

Szlovák és magyar válogatott atléták edzőtáboroznak az Atlétikai Centrumban. A fedettpályás idény alatt ideális helyszín számukra a nyíregyházi létesítmény. A sportolók között van Kozák Luca is. A gátfutó 2022-ben az Európa-bajnokságon előbb az elődöntőben megdöntötte a magyar csúcsot, majd a fináléban második lett. A hét elején őt választották 2022-ben az év női sportolójának. 

- Már az nagy megtiszteltetés volt, hogy a legjobb háromba bekerültem. Igazán akkor kezdtem reménykedni, amikor megláttam, hogy Baji Balázs lesz a díjátadó a kategóriánkban. Hatalmas megtiszteltetés. Női atléta 1979 óta nem kapta meg ezt a díjat, ami a sportágunk elismerése is most, és szeretném bebizonyítani, hogy nem véletlenül kaptam meg ezt a díjat - mondta Kozák Luca. 

A gátfutó most Nyíregyházán készül a következő időszak nagy versenyeire. Szeretne jól szerepelni a hazai rendezésű világbajnokságon, majd 2024-ben a párizsi olimpián. Az Atlétikai Centrumban minden feltétel adott számára az edzések során. 

- Debreceni vagyok, így a távolság miatt is számomra ideális Nyíregyháza. Tavaly is voltam már itt a felkészülés során, és most is jó ide jönni. Részben a környezetváltozás miatt is, de itt minden adott ahhoz, hogy elvégezzük a munkát – tette hozzá az atléta.  

Nem Kozák Luca az egyetlen sztáratléta aki Nyíregyházán készül. Márton Anita olimpiai és világbajnoki érmes súlylökő decemberben edzőtáborozott már a szabolcsi megyeszékhelyen, és a jövő héten visszatér az Atlétikai Centrumba. A jövő hét végén már versenyt rendez a Sportcentrum, februárban pedig itt tartják a fedettpályás magyar bajnokságot. Egy éve több aranyérmet is szereztek a hazai atléták.

Forrás: nyiregyhaza.hu